+387 61 100 231 info@prosmart.ba

Biciklistički klub Tuzla i ove godine organizovao je Tuzlansku Biciklijadu koja je okupila zaljubljenike u biciklizam, druženje i promociju zdravog načina života.

Učesnici su počeli sa prijavama već od 08:00h, biciklijada za najmlađe je startovala desetak minuta ranije, dok je glavni događaj počeo u 11:00h.

Ruta kojo su se kretali učesnici:

Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana –Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

Iz Biciklističkog kluba Tuzla poručuju da je i ove godine oboren rekord po broju učesnika, preko 4000 aktivnih biciklista je odvozilo stazu od 14 kilometara. Važno je napomenuti da su se svi učesnici poštovali pravila koja su organizatori odredili kako bi biciklijada prošla u najboljem redu.

Nagradna igra je postala tradicija Tuzlanske Biciklijade, svi učesnici koji su preuzeli startne brojeve direktno su postali učesnici nagradne igre. M-bike shop,Genelec, Kypers i  obezbijedili su vrijedne nagrade koje su podijeljene na licu mjesta. Generalni sponzor ovogodišnje biciklijade bila je kompanija BEKO koja se potrudila da svim učesnicima obezbijedi majice po kojima će pamtiti 8. Tuzlansku Biciklijadu.

“Cilj biciklijade je omasovljenje rekretivnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka,te koristenju bicikla u svakodnevne svrhe.Posebno sam sretan jer smo ove godine imali duplo veci broj  djece na maloj biciklijadi nego prosle godine” , izjavio je Mirsad Jusić, organizator događaja I predsjednik Biciklističkog Kluba Tuzla.

Prvi dio fotografija 8. Tuzlanske Biciklijade možete pronaći na oficijalnoj Facebook stranici.

 

Aleksandar Aničić, PROsmart